Ytlig

1. som endast rör ett föremåls yta och inte dess innehåll 
     - Föraren fick endast ytliga sår.

2. som endast rör lite av det mest uppenbara, och inte går in på djupet eller några detaljer
        - Jag har bara utfört en ytlig studie av ämnet, så jag är bara ytligt bekant med det.

3. som fokuserar på en människas eller ett föremåls utseende snarare än dess icke-estetiska egenskaper.
            - Hon är väldigt ytlig – hon filar naglarna i timmar, men bryr sig varken om att vara trevlig mot sin omgivning eller att gå till skolan.

Jag tycker inte att ytlighet är en egenskap värd att skryta med. Det är för enkelt, det är för enkelt att vara ytlig. Man behöver inte sätta sig in i jobbiga situationer, man behöver inte bry sig...

Man kan konstant sitta och se sig i spegeln och tänka att ens största problem just nu är att man nog borde färgat håret mörkare, eller se på personen framför i kön och anta att hon är mobbad i sin skola eftersom hon har glasögon, tandställning och skelar, eller tänka att alla människor som inte är snygga automatiskt är olyckliga. Det är inte ytlighet för mig. Det är samhället som spökar.

Ytlighet är när man faktiskt bryr sig. När man på riktigt känner att livet är över när man har klippt en ful frisyr och inte kan förstå att andra kan må sämre än man själv gör. När man himlar med ögonen och skrattar med sina kompisar åt tjejen vars utseende inte klingar normens naturliga skönhet och gör narr av folk och tänker att det finns ingenting viktigare i livet än att se bra ut, ha en snygg pojkvän och 10 000 vänner på FaceBook. Då kan man inte skylla på samhället längre utan då måste man ta eget ansvar och stå upp som den ytliga människa man är.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0