Dag 17

Det finns ingen jag skulle vilja byta liv med.
Hur fruktansvärt dåligt jag än har det så skulle jag inte vilja byta liv med någon. Jag tänker mig det som att flytta till ett annat land där du inte kan språket och inte känner någon. Tänk dig att helt plötsligt ha någon annans liv. Jag skulle känna mig otroligt disorienterad.

Men det var lite tråkigt. Det var sant, men det var lite tråkigt. Så om jag var tvungen...
 JAA! Jag skulle vilja byta liv med Christina Aguilera!!!
Varför? JO! Jag skulle vilja byta liv med henne en dag, få vara henne och ha hennes RÖST! TÄNK DET LIKSOM! Och så skulle jag under den dagen göra så många uppträdanden jag bara kunde, sjunga alla de där låtarna som jag aldrig vågar sjunga för att jag inte är säker på att det låter helt rent. Jag menar, med hennes röst skulle jag ju inte behöva oroa mig...!
SÅ FÅR DET BLI! Jag vill vara Christina Aguilera en dag och SJUNGA så att det smäller om det!! Yeey!


Dag 16


Pennskrin
Matteböcker
Miniräknare
Ipod
Glasögon
Vattenflaska
Nycklar
Plånbok
Stickade halvvantar
Busskort
Kalender
Manus
Handkräm
Gullig liten ask att förvara bindor i
Tamponger
Mascara
Försvarets hudsalva


Dag 15

JAG ÅNGRAR...
... när jag inte tar chanser.

Jag kan inte komma på något speciellt tillfälle, för jag är inte en sån som ångrar saker. Jag tar konsekvenser men jag förstår också att gjort är gjort. Att gå omkring och ångra det man gjort gör ingenting bättre. Men så fort det är en chans, någonting jag skulle velat göra som jag låter bli att göra, som jag låter bli att ta... Då ångrar jag mig. Mycket.


Dag 14


Ja, this was me then... Hihih!


Dag 13

Heheh, det här bli skoj...! Mitt drömbröllop...
Jaa, då är det ju så att jag vill inte ha något bröllop.
Jag kanske inte kommer tycka så om några år, men just nu vill jag inte ha något bröllop. Jag blir bara stressad av att tänka på bröllop. Tänka på hur mycket man kommer måsta fixa innan och efter, tänka på hur nervös jag kommer vara, tänka på hur stressad jag kommer vara... Jag orkar inte tänka på det.
Att förlova sig däremot! Det är en HELT annan sak! Då är det bara jag och den jag älskar och ett löfte om att vi kommer vara tillsammans förevigt. Om man sen bekräftar det löftet i en kyrka iklädd en vit långklänning eller om man bekräftar det i statshuset... Det spelar mig egentligen ingen roll. Det är känslan mellan de två som ska gifta sig som är det viktiga för mig, inte hur festen blir. Jag vill ha en ring på mitt finger som säger att jag tillhör någon, att jag är en del av en duo. Jag bryr mig inte om att få säga "ja" framför prästen, det är inte det viktiga. Det viktiga är känslan. Känslan av att vara två.

Dag 12

Jag har inte varit på så många ställen bortsett från hemma, skolan, Nogersund, Portugal, Grekland... Jag har självklart varit på flera ställen i Sverige/Stockholm men inte så intressant... Men. Det här är ett ställe som betyder så otroligt mycket för mig:


Till höger bor min mormor och vägen som går till vänster (OJ så många gånger jag har gått på den vägen...!!), om man följer den så ligger lägenheten jag växte upp i på kanten. Porten man ser på bilden, där bodde min och Flicans kompis. Hon var ett år äldre än jag och jättesnäll. Vi brukade stänga in oss på hennes rum vi tre och dansa och mima till '90talets hetaste hits, som Yeah Yeah Wow Wow, Barbie Girl och Crazy. Så klart. Hahah! 
Jag älskar allt med den här gården. Den är så mysig och hemtrevlig och... Ja. Den är min.
För mig är den min.


Dag 11

Global uppvärmning.
Naturkatastrofer.
Libyen.
Egypten.
Massmord.
Bombningar.
Terrordåd.

Och vad oroar jag mig för?
Jag oroar mig för att jag inte ska ha råd att göra allt jag vill göra.
Jag oroar mig för att jag inte ska få det där jobbet.
Jag oroar mig för att jag inte ska ge ut någon bok.
Och jag oroar mig för att jag inte ska göra någon skillnad, för att jag inte ska kunna hjälpa till.

Det känns konstigt att det finns folk som skulle ge allt för att få byta med mig, för att få ha mitt liv.

Dag 10


This was me today!
Heh. Heh.


Dag 9


Jag och min bästa vän ♥
Behöver jag säga mer??


Dag 8

Min dåliga vana.
Jag har en fruktansvärt dålig vana som jag har plågats av i säkert tovl tretton år. Den är jobbig, äcklig och bara allmänt störande på alla sätt och vis; jag biter på naglarna.
Jag vet; USCH! Det är inte charmigt någonstans. Det är bara fult. Man får fula händer och det är fult att sitta med fingrarna i munnen hela tiden och... DET ÄR FULT. Jag hatar att jag biter på naglarna och jag gör allt jag kan för att sluta. Jag har lyckats några gånger. Nu är jag i en period då jag biter på naglarna lite till och från. De är inte så snygga (de kommer aldrig att bli det) men de är inte så där galet fruktansvärt fula som de varit heller.
Jag har spenderat säkert 3500:- på att fixa mina naglar. Jag har haft lösnaglar, toppar, gelestärkningsgrejs o.s.v.! Det har kostat en förmögenhet men jag har haft snygga naglar lite då och då. Alltså RIKTIGT snygga naglar! Som dock inte har varit mina... Heh.
SÅ! Där har ni min dåliga vana.

Dag 7

En miljon? Hm...
Om jag fick en miljon, bara så där, skulle jag nog lägga pengar på att fixa iordning allt det där som är lite... svårt. Typ. Jag skulle betala dansen, jag skulle köpa en ny dator, jag skulle donera en del pengar till mamma och en del till pappa, och så skulle jag unna mig något riktigt fint!!!

Om det blev något över skulle jag skänka bort det till välgörenhet!!!

Dag 6

HAHA! Okej, jag infogade bilderna och förhandsgranskade så att de låg snyggt och då slog det mig att no words are needed! Bilderna säger allt!! Jag faller för skådisar. Så enkelt är det. Jag faller för alla de där coola och tuffa och bad-ass-skådisarna. De där som slåss.

Vi har Aragorn, självklart! ...


Vi har Garrett Hedlund (Tron Legacy, Eragon...)


Och så har vi Gimli!!! (Jaa, bara för att jag gillar killar med skägg...) KARRO!!! Bilden är till dig... PUSS!

Och så SJÄLVKLART Johnny Depp!!
Vad säger detta om mig, undrar jag då. Vilka killar faller jag för? De jag inte kan få. Så enkelt är det, för att upprepa en utmärkt mening. Jag faller för de killar jag inte kan få. Och inte så där "han är för bra för mig" eller "han skulle aldrig ens prata med mig", utan mer "han bor på andra sidan jordklotet och han vet inte att jag existerar och det finns ingen chans i världen att jag ens skulle träffa honom och han är dessutom dubbelt så gammal som jag..."

Nej, okej nu skojar jag faktiskt. Det är verkligen inte så illa. Men på riktigt nu då, vilka killar faller jag för?
Förut, innan jag började Tibble, föll jag för killar som verkade vara mer livserfarna än jag. De kunde mer, var smartare och aningen äldre. Men nu... Ja, nu skrattar jag lite åt det. Tibble har förändrat mig på så många sätt och så mycket att jag helt har ändrat mig.
Jag har inget emot att killen kan mer än jag, är smartare och äldre, men det jag var ute efter förut var att känna mig liten. Han skulle ta hand om mig. Typ. Och nu passar det mig inte alls.

Jag faller för killar som är sig själva, killar som inte är rädda för att säga vad de tycker och killar som vågar stå för vilka de är och hur de tänker. Jag faller för ödmjuka killar och killar som ler. Killar som kan vara barnsliga men som också kan vara allvarliga. Jag faller för killar som vågar säga hej.

Dag 5

Just nu... Just nu vill jag ha en hund. Så är det bara. Jag vill ha en hund som kommer och lägger huvudet i mitt knä när jag sitter framför datorn och som gnyr och gnäller för att den vill gå ut. En hund som ligger och sover under bordet och tigger mat. Åh, vad jag vill ha en hund!!!


Dag 4

Jag är en sån där konstig människa. En sån där människa som har stenkoll på vad jag vill göra, vad jag vill bli.
Mitt mål är att bli författare. Jag vill bli författare. Jag ska bli författare! Det är det mitt mål, min dröm och min önskning. Jag vill få sitta hela dagarna och skriva, skapa nya miljöer, nya personer, nya händelser. Det finns ingenting jag tycker mer om att göra. Det finns ingenting jag hellre skulle lägga ner mitt liv på - jo. Familjen.

Jag vill skaffa familj. Jag vill ha iaf två barn och en hund och någon att bli gammal med. Jag vill bo i en stor villa, med min egen källare där jag kan ha mitt stora skrivbord och bokhyllan med alla mina böcker som jag ska ha skrivit. Jag vill egentligen bo i en lägenhet, men... jag vill att mina barn ska växa upp i en villa. Ingen speciell anledning - jag menar hallå! JAG växte upp i en lägenhet, det är inget fel med det! Men... jag vill att mina barn ska växa upp i en villa. Och jag vill INTE flytta!

Så. Så ser mina mål/drömmar/önskningar ut! Så konstig är jag!! Eller normal, kanske...? Hihih!


Dag 3

                                                     Jag har ofta funderat på det där, vilken årstid som är min absoluta favorit. Är det vintern med all underbar snö och den glittrande marken så full av frost och iskristaller? Eller är det den fantastiska sommaren med de underbart soliga dagarna och värmen i luften? Eller ligger min förtjusning någonstans mittemellan? Tycker jag kanske bäst om vårens milda vindar och alla löften om värme som de bär med sig? Eller är jag kanske som allra mest fäst vid höstens vackra färger och den kyliga lukten som ger en mig en klarhet i själen och ett lugn i hjärtat?
               Och så kom jag på det! Årstiderna. Så är det. Jag älskar årstiderna! Jag älskar att få se på när min värld, sakta men säkert, går från renaste vit till klaraste grönt och sedan blir gul, orange och röd och så återigen vit. Jag älskar att se blommorna slå ut, snön smälta och träden knoppa. Jag älskar att ena dagen halka fram i gymnastikskor, eftersom jag är alldeles för envis för att göra som mamma säger och gå i vinterkängor, och sedan nästa dag upptäcka att de är alldeles våta av allt slask. Det är det som gör livet lite mer levande. Det är det som gör att jag vet att tiden inte står helt stilla. Det är det som gör att jag kan andas. Att jag vet att världen förändras; och jag med den.
              
Så... Årstiden. Det är min favoritårstid. Det tycker jag låter bra.

Dag 2


Är nu hemma tredje dagen och jag saknar min klass något fruktansvärt. HEJ PÅ ER! Ni är jättefina och gosiga och I MISS U! PUSS!!!
Kunde liksom inte välja EN person...

Dag 1


1. Jag var blond när jag var liten.
2. Två av mina fem namn (efternamn inräknade) har jag lagt till nu i efterhand.
3. Min favoritfärg är lila och har varit det hela mitt liv.
4. Jag tycker om att spela WoW!
5. Jag älskar att äta!
6. Jag vill bli författare.
7. Mitt högra ben är lite kortare än mitt vänstra (eller så kanske det är tvärtom...)
8. Jag är värsta fantasynörden!!!
9. Jag tror på Gud.
10. Jag är gift med Karolina Hagerman (hennes blogg!)


Tre inlägg på en kväll!

Men jag var tvungen! Jag menar den här är ju jätterolig!!! Läste den på en kompis blogg och här kopieras galet säger jag bara (Hej Nikki, jag snor din mainstream-gjej! :P)

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Så där ja!!! Får bara se till att inte glömma den!! Hihih!!

Boyfriend material?

Jag har inga krav. Nejdå. Jag vill bara att du ska vara:

-Snäll
-Kramgo
-Rolig
-Trevlig
-Social
-Gosig
-Charmig
-Smart

Sen ska du självklart:
-Tycka att jag är
   bäst
   snyggast
   roligast
   mest intressant i hela världen
   smartast
   gosigast att krama på
   superdupermegacharmig
-Tycka att du saknar någonting när jag inte är där
-Vilja väcka mig på morgonen för att du bara måste umgås med mig
-Låta bli att väcka mig, för att du tycker om att ligga och titta på mig när jag sover
-Tycka att alla mina brister är supercharmiga
-Alltid finnas där
-Tycka att jag passar mycket bättre i dina kläder än vad du gör!

Så jag har all rätt i världen att bli alldeles trött på alla dessa tjejer som sitter och väntar på prince charming. Jag menar, man kan nöja sig med det lilla också.

Det är inte så konstigt att jag inte har någon pojkvän...


Så lite

Om du inte fanns... Det känns så hemskt att säga så, men om du inte fanns skulle skillnaden i mitt liv inte vara så stor. Jag skulle inte sakna dig. Jag skulle tänka på dig, först ofta, sen ibland, och efter ett tag bara lite då och då. Men till slut skulle minnet av dig följas med ett "Just det. Du fanns."
Jag vill inte att du ska dö, det får du inte tro. Men om du försvann från mitt liv skulle det inte vara hela världen. Det skulle inte vara så mycket alls faktiskt.
Tänka sig vad man kan vara korkad ibland. Jag trodde aldrig att du betydde någonting, men jag låtsades att du gjorde det för att jag inte hade någon annan. Men vet du? Nej. Du kommer aldrig veta. För jag kommer aldrig säga det till dig, eftersom det inte är värt det. Men om jag skulle säga något, så skulle jag säga så här:
Du betydde aldrig någonting. Jag visste hela tiden precis vem du var och jag vet det fortfarande och du bevisar det varje dag. Varje dag bevisar du att jag inte har fel. Att du verkligen är så som jag visste att du var. Och du, vet du en annan sak? Jag har andra. Jag har inte kommit på det förrän nu men du är inte den enda som har sett mig. Tvärtom. Jag tror du är en av de få som jag faktiskt umgåtts med men som faktiskt inte sett mig. Jag tror inte att du ens vet vem jag är. Egentligen. Om du tänker efter. Men det gör ingenting, för det finns andra som faktiskt ser mig och som vet vem jag är. Andra som jag bryr mig om, som jag skrattar med och som får mig att må bra på sätt du aldrig kommer kunna få mig att må bra. Andra som betyder någonting. Vet du varför de betyder någonting? För att de inte är rädda att visa mig vilka de egentligen är. För att de har växt upp och är inte kvar i samma barnsliga tankar som du. De klarar av att finnas där på ett sätt som du inte ens är i närheten av att förstå.
Jag är inte arg på dig. Du har inte gjort något fel, du bara är som du är! Jag är bara lite uppgiven. För jag vet att jag aldrig kommer få säga detta till dig, eftersom jag inte betyder någonting för dig. Men jag skulle vilja säga det. Bara för att. Bara för att det är så enkelt att vara den som vänder sig om och går därifrån, den som skakar på huvudet och säger nej. Den som avslutar.


Deep as... yeah, you know.

Jag vill inte gå och lägga mig. Jag vågar inte.
Tänk om det blir imorgon?

Nu jävlar.

Det ska fixa sig. Det ska bli bra! Jag ska börja igen!! Har saknat det så mycket, mått så dåligt under den här perioden. Men nu ska det fixa sig.


NU SKA JAG BÖRJA SKRIVA IGEN!!

Illa...

Det är inte bra när man vaknar så tidigt och blir klar så fort att man har tid att sitta som en zombie och stirra på sin startsida på facebook... Illa... Men jag menar hallå! Vad finns det att göra klockan halv åtta en tisdagsmorgon? INGENTING. Faktiskt. Men det är lite mysigt ändå att ha en massa tid.
Nej. Nu ska jag vara så där duktig och dubbelkolla att jag verkligen har allting jag behöver till skolan. Ha en superdag y'all!

Tävling

Jag hatar att tävla. Jag tycker att det är så fruktansvärt onödigt. Vad ska man tävla för egentligen? Vem bestämmer vad som är bäst och vad som är sämst? Jag menar, visst! Han sprang snabbast. Och visst! Hon är mest vältränad! Men hallå!!! Vad händer åt andra hållet? Han som springer långsammast? Hon som är absolut mest otränad? Vem är det som har sagt att det är bäst att springa snabbt och att vara vältränad?

Jag har en kompis som har det jobbigt. Eller, jag har flera kompisar som har det jobbigt, men en av dessa kompisar sa till mig en gång:
"Det är så fånigt. Nu har jag gått ner en massa i vikt, nu passar jag i alla de där supersmala jeansen som jag förut var så skeptisk till. Nu har jag "rätt" storlekar och är smal, och jag mår skit. Jag kommer ihåg när jag vägde som mest, och jag var smal redan då! Men jag kommer ihåg. Jag kommer ihåg hur jag mådde, och vet du vad? Jag har aldrig mått så bra i hela mitt liv."

Är det inte det allt handlar om? Är det inte först då man har vunnit? När man mår som allra bäst. För vad betyder ett världsrekord eller ett sexpack egentligen? Det är glädje för stunden. Men att må som allra bäst. Det betyder någonting. Det gör en lycklig. Det är ingen tävling, för om det är en tävling då är hela livet en tävling. Visst, tycker man om att tävla så go for it, men jag tänker inte vara med på det.

Ett gott skratt förlänger livet!

♥Dukes of Hazzard♥
Ibland är jag lycklig över min humor och det faktum att jag verkligen kan skratta åt så fåniga saker som den filmen. Ojojoj! Ett gott skratt förlänger livet. Den filmen var ju bara smått freakead, men jag gillar't! Freakeat är inte helt fel!
Funderar på att sitta uppe ett tag till och titta på Tin Cup, men jag tvivlar på att jag orkar...
Tänka sig att man ändå aldrig är mer än människa. Hur mycket man än vill och tror sig vara mer eller annat eller kanske mindre... man är bara människa. Och ibland kan det vara skönt. Att veta att man inte har något val. "Varför känner jag så här?" "Varför reagerar jag så här?" För att det är så man känner, så man reagerar!! Det finns ingenting man kan göra åt saken, människor är människor. De beter sig och är och man kan känna utan att egentligen känna, bara för att man vet innerst inne att det är så här jag ska känna. Man kan reagera utan att egentligen bry sig bara för att man är fullkomligt medveten om att det är precis så man ska reagera! Men det betyder inte att känslan sitter i eller att man egentligen bryr sig. Det betyder bara att man är mänsklig. Och vad är det för fel med det egentligen? Att vara mänsklig. Det är väl inte mer än rätt att få vara det då och då, eller?!
Nu är jag mänsklig. Jag känner och reagerar. Och jag tycker och tänker. Och jag skrattar åt att jag inte är mer än människa. Och jag skrattar gott. För ett gott skratt förlänger livet.

Jag känner en flicka...

Jag känner en flicka. En flicka som bär på så mycket. Hon har så många svåra tankar och känslor, så mycket som är jobbigt för utomstående att hantera. Att förstå. Jag tycker så mycket om henne, det gör jag verkligen. Hon är så mycket som jag inte vågar säga till henne att hon är. Hon är snäll, givmild, ödmjuk, vacker, rolig, fantastisk... Hon har ett underbart leende och ett sprudlande skratt som jag tycker så mycket om. Jag kan inte göra annat än att älska henne. Det är bara så dumt att hon inte försår det, att hon inte förstår hur fantastisk hon är. Det gör mig ledsen.
Men hon sa någonting, någonting som fick mig att tänka efter och faktiskt bli ännu mer ledsen. Hon sa så här:

"Jag kom att tänka på en sak. Du vet Den där killen? Jag gillar ju inte honom och det skulle bara bli jobbigt om han gillade mig, men det bara slog mig att om han gillar mig... Han skulle aldrig orka med mig. Jag menar, som det står i den där boken,
Zebraflickan, när de där tjejerna säger till henne att han killen tyckte att hon var snygg..."

"Tack så mycket. Men berätta för honom att jag brukar kräkas efter maten och att jag skär mig i armarna när jag blir ledsen, så får vi se om han fortfarande är intresserad."

"Jag menar, det är inte precis samma grej, men det är samma känsla. Visst, Den där killen vet om själva matgrejen och det, men... om jag skulle börja prata med honom om hur jag mår... Han skulle aldrig klara av det. Jag kan bara komma på en enda kille som skulle klara av att vara med mig, och den killen skjuter jag ifrån mig. Varför gör jag det? Jag gillar honom men så fort jag känner att signalerna blir... mer... Då blir jag rädd och ryggar tillbaka. Varför gör jag det? Det är så dumt. Jag har aldrig trott att jag stöter bort folk, men ju mer jag tänker på det desto mer förstår jag att jag alltid har gjort det. Jag har alltid stött bort killar. Jag har aldrig egentligen kommit nära någon. Varför gör jag så?"

Jag känner en flicka. Hon är fantastisk och hon duger precis som hon är och jag älskar att hon är den hon är. Jag skulle inte vilja ändra på en enda sak hos henne. Men hon vill ändra på så mycket. Hon tycker inte att hon duger. Men hon vill inte inse det, hon låtsas som att allt är bra.
Jag tycker inte synd om henne, för hon vill inte att jag ska tycka synd om henne. Men jag tycker att det är tråkigt att hon känner så här. Att hon tänker och tycker som hon börjat göra. Men jag kan inte göra mer än att finnas där. Och det kommer jag alltid att göra. Hon är perfekt.


Värt ett försök...!

Ja man kan ju iaf försöka fixa till bloggen lite. Även om man kanske egentligen borde låtit det vara som det var. Jag får be PANDALICIOUS om hjälp ikväll! Hon äger på bloggdesign...! SÅ IKVÄLL! Då kommer bloggen se snygg ut igen! Hihi!!

Kan du tänka dig..?!

Simmade idag för tredje gången detta lov! Jag känner mig mycket duktig och tränad! Det är ju billigt och bra och allt så varför inte liksom? Jag tycker om att simma. Jag kom på att det är enda gången jag på riktigt inte styr vad jag tänker. När jag simmar tänker jag på allt och ingenting - samtidigt! Det är ganska skickligt enligt mig, tack så mycket. Jag har ingen kontroll över mina tankar alls. Det är så oerhört skönt!

Något annat som är oerhört skönt är att det TÖAR!! Det är så väldigt underbart och härligt och jag blir alldeles glad i hjärtat. Det är sol och varmt och trevligt och nu tror jag att jag ska dra upp pappa ur soffan och ta med honom på en promenad! Wish me luck!

Renovation!



Nya garderober inköpta! Det är dock inte den här garderoben (det fanns inga bilder på min...), min är större! Hihi!! Jag kände mig fruktansvärt bortskämd när vi var på IKEA och jag fick välja och vraka bland garderober! Min garderob är tre gånger så stor som den jag har nu! Det är samma system som den på bilden, alltså tre i en liksom, och en av dörrarna är SPEGEL! Wiiie!!!! Det kommer bli så otroligt snyggt på mitt rum nu!!!

TACK MORMOR för den fina garderoben!!! ♥


RSS 2.0